martes, 25 de marzo de 2008

Serra, Forat i Fort de Bernia.

Un dels paratges naturals més visitats de la comarca deu ser, sens dubte, la Serra de Bernia. Les fantàstiques panoràmiques, la possibilitat de diferents nivells de senderisme (des del senzill com anar a la font-llavador, fins tant complicat com es desitje), el goig de que tan sols creuant un forat de 15metres apareixes i admires l´altra cara de la serra,l les violentes crestes que la identifiquen amb només un colp d´ull, i la presència de les restes històriques del Fort de Bernia ; fan d´aquesta Serra un destí molt atraient.


Des de Benissa o Xaló prendrem la carretera que ens durà a les Cases de Bernia. Aparcarem,t i ja davant del panell informatiu escollirem el camí que més ens convinga.



Frontera natural que separa les 2 Marines, queda la Marina Alta en la seua vessant nord.. Podem veure Benissa, Teulada, el Montgó, el Puig llorença, el Cap d´Or, …






Vessant sud. Marina Baixa. Vorem Altea, Altea la Vella, la Serra Gelada, Benidorm, els bancals plastificats, …








Fort de Bernia. Obra del enginyer Antonelli, que va fer l´agost per les nostres terres, va ser construit en 1562 per defendre la costa dels atacs pirates i per a controlar les revoltes dels moriscos que poblaven les valls del interior. Donava sostre a mig centenar de soldats. Al 1609 van ser expulsats els moriscos, i com que ja no era necessari, al 1612 va ser abandonat e inutilitzat.



Dit està! :)


Salut!

3 comentarios:

garrotipadur dijo...

M'encanta eixa ruteta i molt bones fotos.

Li vaig enviar lo del teu correu i el teu problema per a entrar a la graella de blocs de la marina alta i encara no m'han contestat.

Podries tornar-ho a intentar a vore perquè cada vegada som més blogs i més gent

garrotipadur dijo...

Casualment la passada setmana jo i un colegueta vam anar a Bèrnia però només vam anar al fort i després al cim del matxo.

www.fentmarxa.tk

Ahí trobaràs algunes fotets que vam fer i d'altres rutes

santi dijo...

Ara li pegaré una miradeta.La nostra de este matí ha segut una canya, flipant...

I ja estic a la esfera. Gràcies pel teu interés!