jueves, 15 de enero de 2009

Mussol comú (Athene noctua). La llei del silenci

El mussol comú és un xicotet rapinyaire, que tot i ser un au nocturna, el podem veure durant el dia, situat pacient al seu agüait, esperant el moviment de la seua presa per llençar-se.
Té el cap ample, els ulls grans i grocs, la cua curta, i el bec fort; amb el qual caça grans insectes, ratolins, sargantanes, xicotets pardals i granotes.



Fa el niu en forats d´arbres, de roques o de cases abandonades. La femella posa entre 3 i 5 ous, els quals incuba durant 4 setmanes , i després de 5 setmanes del naiximent les cries ja poden volar.
Les característiques que més em criden l´atenció son el gir del seu cap, que pot girar fins 270º ; i el seu vol silenciós. gràcies al disseny de les seues ales i igual com la resta d´aus nocturnes es capaç de fer-ho en absolut silenci, per sorprendre a les seues víctimes durant la nit.
Que estigueu bons!

7 comentarios:

Comtessa d´Angeville dijo...

Ja era hora de que tornares per ací!!!!

Comtessa d´Angeville dijo...

Pos sempre em portes la contra!!

Álvaro dijo...

Hola Santi.
Jo n'he trobat algun exemplar per la nit, anant en cotxe, al mig d'un camí fosc. Per cert, saps si aquestes aus les utilitzen com a reclam per enviscar els tords?

santi dijo...

Àlvaro, el que he llegit per internet és que quan envisquen al parany, el que fan es tindre un tord engabiat, i quan volen fer-lo xillar, li apropen un mussol...i el tord del susto brama que dona gust, i ell mateix fa de reclam.

Álvaro dijo...

Santi, tens tota la raó del mon. Ja està solucionat. Tenia la foto del pont en un altra carpeta i em pensava que l'havia borrà sense voler...

Fins prompte.

Sfrazzera dijo...

Jo crec que mai n´he vist cap. Quan era menudeta hem pensaba que un musol era una pedra molt gran, i pensaba, com m´en trobe una per la nit i hem caiga al cap!!jajaj

garrotipadur dijo...

iep santi penja alguna coseta que tots sabem que tens bones fotos per ahí........i bones idees....