jueves, 15 de mayo de 2008

Romer (Rosmarinus officinalis). Aroma a muntanya.

El romer és un matoll molt comú a la nostra comarca (qui no el conega ja té delicte), que creix en carenes i solanes de tot tipus de terrenys, àrids, secs i arenosos; des de vora mar fins als 1500m.


Pot aplegar a fer 2 metres d´alçada, i durant tot l´any presenta el seu color verdós. Floreix 2 voltes a l´any, a la primavera i a la tardor; i mereix la pena parar l´ull a la seua flor.




Moltes son les seues propietats medicinals. De les fulles es trau l´alcohol de romer, que s´empra per prevenir úlceres i alleugerar els dolors i fatigues musculars. La tisana de fulles de romer és bona per al fetge i la tos. Respirar el seu fum és un tractament contra l´asma. Se li atribueixen efectes sobre la regulació de la sang, i té propietats antisèptiques per les que es pot utilitzar per cicatritzar ferides. Casi res diu el paperet!
I no cal parlar de les propietats aromàtiques i culinaries... on una rameta de romer fa milacres :)
Ja ho sabeu!

2 comentarios:

òscar dijo...

Caram, ja era hora de que actualitzares! I quina actualització, mel de romer! XD

PS: Per cert, posa que puguen comentar tots i no només els bloggeros!!!

santi dijo...

No tenia ni idea de això dels comentaris... ho he palpat i crec que ja está clar...crec.

Osti, ara que dius de la mel de romer...no he posat que del romer fan mel les abelles de la Granja San Francisco!